Waddenzee Werelderfgoed

Het Werelderfgoed Waddenzee is het grootste getijdengebied en aaneengesloten natuurgebied ter wereld. In dit hele gebied verlopen de natuurlijke processen ongestoord. 

Over het Werelderfgoed Waddenzee

De Waddenzee staat sinds 2009, vanwege de unieke ecologische en geologische waarden, op de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO. Het belangrijkste kenmerk van de Waddenzee is het getij. Door het getij heeft het waddengebied ongeveer twee keer per dag hoog- en laagwater. Met vloed en eb krijgt de Waddenzee verschillende voedingsstoffen binnen, wat de basis vormt van een ingewikkeld voedselweb. De stroming die veroorzaakt wordt, bepaalt welke planten en dieren er leven. Daarnaast bezit het gebied een enorme variëteit aan dieren en planten. Miljoenen trekvogels zijn afhankelijk van het gebied, doordat er veel voedsel te halen valt en er enorm veel rust is. 

Als toerist een bezoek brengen aan dit bijzondere gebied? Er valt ontzettend veel te ontdekken, te onderzoeken of te ervaren. 

Ambassadeurschap Waddenzee Werelderfgoed

Camping Waddenzee is enorm trots en blij om te kunnen vermelden dat we sinds 2022 ambassadeur zijn voor Waddenzee Werelderfgoed. Samen passen we op het Werelderfgoed Waddenzee, zodat nog vele generaties kunnen genieten van dit prachtige gebied. 

Bekijk alle ambassadeurs

Werelderfgoed Waddenzee

 

Omgeving overzicht